pumpestation fragter spildevand fra by til hav

Guide: Hvad gør dine pumpestationer?

Det er langt fra alle der ved hvad en pumpestation bliver brugt til og hvorfor man bruger den. Disse spørgsmål vil blive besvaret i teksten nedenunder, som en guide til dig, som er nysgerrig og interesseret, både på privat plan eller interesseret i en forretningsmæssig vinkel af det. Læs mere om pumpestationer nedenunder.

Hvad er spildevand?

Spildevand er det vand der bliver fragtet i kloaksystemerne under os. Spildevand i sig selv er brugt forbrugsvand.

Dette vil sige at det er vand der er blevet brugt i:

  • Husholdninger
  • Industrisektoren
  • Det danske landbrug

Spildevandet fra henholdsvis husholdninger, industrisektoren og det danske landbrug bliver alt sammen samlet. Det bliver ved brug af nedbrydelige stoffer og kemikalier renset og klar til at blive udledt til søerne og havene i dk og andre lande.

 

Hvad bruges en pumpestation til?

En pumpestation er hvad der pumper og dermed fragter spildevandet i kloakrør og lignende rør, fra et sted og derfra videre til rensning. En pumpestation vil pumpe vandet igennem rørene. Rørene vil have en svag hældning, hvilket skyldes den naturlige tyngdekraft fordel. Dette kan dog forsage at rørene på de længere distancer, kommer til at ligge for dybt. Derfor må rørene løftes og vandet skal dermed pumpes op i nye rør tættere på overfladen.

pumpestation bruges i alle kommuner med nødvændighed

Der findes en pumpestation i alle kommuner, og især i de store byer som København, vil der være mange pumpestationer og rør liggende under byen. Dette skyldes at byens størrelse og dermed også større indbyggertal, udgør at der er mere spildevand end i de andre byer. Dette er ikke et problem. Men det er ikke umuligt at rørene kan blive skadet af diverse hændelser og de vil dermed kunne flyde over. Det er derfor vigtigt at når man skal i gang med diverse byggearbejde og konstruktioner i byerne, at man ved hvor rørene er placeret. Hvor langt de strækker sig og hvor langt de går ned i jorden.

 

Hvilke erhverv bruger det?

Det er som sagt mest industri og landbrugserhvervene der bruger en pumpestation. Dette skyldes at de arbejder med at fragte diverse væsker fra et sted til et andet. Derudover vil de begge bruge rørene til at transportere vand væk og til deres byggescener eller marker. Det er en god ide at man, hvis man skal have installeret pumpestationer, at man selv med erfaring indenfor landbrug og lignende, kontakter professionelle omkring det først.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *