førstehjælpskursus vejle

Førstehjælpskursus er en oplevelse for resten af livet

Hygge, sammenhold og livredning. Tre ord man typisk ikke regner med hænger sammen. Men for førstehjælp elever er det ikke så mærkeligt igen. Man får en oplevelse for livet, nye venner og bekendskaber, og chancen for at kunne redde en andens liv en dag. Derfor er der en god ide at tage sit førstehjælpskursus i Vejle.

Hvad betyder førstehjælp?

Selve førstehjælpen behøver ikke en forklaring, men hvilke elementer går ind over for at man får en rigtig god oplevelse ud af førstehjælp. Fordi førstehjælp betyder ikke kun at man sidder og keder sig en hel dag, for derefter at lave nogle forskellige øvelser og smutte hjem. Det betyder sammenhold, læring og god dansk hygge. Det er en gruppe af unge og voksne imellem, der er fælles om et mål: at kunne redde et liv når den skæbnesvangre dag kommer. En god instruktør sørger både for at der bliver lavet noget, men også at eleverne har det behageligt og hyggeligt.

Kunsten ved at finde det rigtige sted at tage sit førstehjælp er at lytte til venner og familie. I min erfaring har det været svært at kunne bedømme ud fra hvad der står på nettet. Folks holdninger på nettet er ofte meget forvirrende, og man kan ikke helt regne med dem, som man kan med sine egne venner og familie. Med højst sandsynlighed har alle du kender taget førstehjælp, så der er massere af muligheder for at kunne få anbefalinger af folk man kender.

Hvordan foregår det?

Uden at kunne gå helt specifikationer, da jeg ikke er førstehjælpsinstruktør, så kan jeg overordnet gå igennem hvad der sker fra start til ende.

Hver førstehjælp er meget forskellig, men hovedsageligt starter man blidt ud med noget “meet ‘n greet” hvor man lærer instruktøren ordentligt at kende, og de elever man tager førstehjælp med, da man kommer til at arbejde sammen senere.

Derefter er der noget powerpoint-teori man skal sidde og lytte til, hvor man kort efter skal i gang med nogle øvelser.

Så lærer man at give hjertemassage som er kernen af det man skal lære. Noget mere teori om regler og råd, for derefter at have en slags eksamen hvor man får en dukke og nogle hjælpere. Chancen for at dumpe er meget lille, men det kan godt ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *