beregn ægløsning

Beregn ægløsning nemt

Har dig og din partner besluttede jer for, at i skal stifte en familie? Det er en dejlig tid og ikke mindst utrolig spændende. En vigtig faktor er dog at have styr på, hvornår man har ægløsning, så man kan gøre hele processen lidt mere effektiv. Læs mere her om hvordan du kan beregn ægløsning tidspunktet for dig.

Hvorfor er ægløsning så vigtigt?

Hvis man er i gang med at stifte en familie og prøver at blive gravid, så skal man have styr på sin ægløsning. Ens ægløsning foregår på en meget kort periode, da det er den periode, hvor man er mest frugtbar. Man har ægløsning, når kvindekroppen frigiver et æg fra en af æggestokkene og bevæger sig ind i æggelederen. Netop dette tidspunkt er det mest optimal til at blive befrugtet og derved have en større chance for at blive gravid.

Beregn ægløsning

Mange bruger mange penge og tid på at finde ud af det præcise tidspunkt, hvor man har ægløsning. Det er dog ikke nødvendigt, da man enkelt kan beregn ægløsning online. Det er ikke en større videnskab, hvis man skal have styr på ens menstruation og ens cyklus.

 

Hvis man har styr på en cyklus, så skal man kun angive den første dag sidste gang, hvor man fik sin menstruation. Derudover skal man have ens gennemsnitlige tal for ens cyklus. Beregn ægløsning er helt klart en langt mere økonomisk måde at finde ud af, hvornår man skal have sin menstruation. Den gennemsnitlige cyklus er 28 dage, hvor alt andet lige, så vil man have sin ægløsning på dag 14.

Fysiske tegn

Man kan stole på ens beregning, men der kan være nogle enkelte andre tegn, som man med fordel kan tænke ind i sin cyklus. Følgende er fire tegn, som kvinder oplever, når de har ægløsning

  • Ømme bryster
  • Mavesmerter
  • Øget udflåd
  • Øget kropstemperatur

Hvis man har prøvet i lang tid at blive gravid, så er det en god idé at føre en dagbog over ens cyklus, da man vil kunne se et mønster danne sig, som kan være med til at forudse, hvordan man er mest frugtbar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *