Dette skal huske når du tager kørekort

De vigtigste punkter til en vellykket køreprøve

 

Når du skal have kørekortet i hus er det vigtigt at have taget højde for alt det du skal have styr på i den forbindelse. I dette indlæg får du nogle af de vigtigste punkter til hvordan du kommer bedst muligt igennem dit kørekort.

 

Dette kan du læse om:

  • Færdselsrelateret førstehjælp
  • Forberedelse til teoriprøve
  • Valg af køreskole
  • Køreprøve

 

#1  Færdselsrelateret førstehjælp

Ligesom lægeerklæringen er et færdselsrelateret førstehjælp påkrævet for at kunne færdiggøre kørtekortet. Kurset består typisk af otte timer med undervisning i hold. Kurset bliver for det meste afsluttet med en test, hvor kursister skal repeterer en del af undervisningsmaterialet for at bestå kurset. Kilden herunder viser hvordan du nemmere kommer igennem kurset, uden at gå på kompromis med undervisningskvaliteten –

Du kan her læse mere om førstehjælp til kørekort

 

#2 Teoriprøve

Når du skal kunne mange regler og skilte udenad inden teoriprøven er det vigtigt at du har øvet dig! Du bør undersøge om din køreskole giver adgang til teoriprøver, da du aldrig kan tage for mange prøver. Dette kan være med til at gøre dig klogere på hvilke spørgsmål du kan blive stillet, samt de forbehold du bør tage dig af under prøven.

#3 Valg af køreskole

At finde den rigtige køreskole kan være et vildnis, og du skal holde tungen lige i munden for at ikke at spild din tid og betale unødvendige omkostninger. Derimod bør du ikke tage imod tilbudet så snart at prisen er meget lavere end andre køreskoler. Billigst er desværre ikke bedste i dette tilfælde, da køreskolen typisk ikke kan dække alle omkostninger fra et undervisningsforløb for mindre end 11.000 kr. Det er derfor vigtigt at være skeptisk overfor pakketilbud køreskoler som er meget lavere end andre, da der kan være ekstra omkostninger med stor sandsynlighed. Dette sker typisk eftersom konkurrencen blandt køreskoler er meget hård, så nogle køreskoler kan føle det nødvendigt at tilbyde en pris som har skjulte priser for at holde konkurrenceevnen. Det er derfor altid værd at tjekke køreskolens hjemmeside samt anmeldelser fra tideligere elever.

Du kan her se en køreskole

 

#4 Køreprøve

Du bør som tommelfingerregel få en vurdering fra din kørelærer inden du bliver skrevet op til en køreprøve. Grundet til dette er i tilfælde af at du ikke består. koster det 600 kr. for en ny prøve. Derfor er en vurdering af dine evner fra din kørelærer vigtig for at få en professionel vurdering af dine chancer til prøven.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *